Ajankohtaista

19 syyskuu 2023 | 14.02

MEDigin seuraavat tapahtumat ja koulukset syksyllä 2023!

MEDigi-kk-info ti 26.9. klo 14.30 - 16.00 (Teams)

Miten tuotan laadukasta oppimateriaalia - Hammaslääketieteen Simodontin käyttöohjevideoiden toteuttaminen ja materiaalintuottamisprosessi -  hyviä käytänteitä ja kokemuksia

Koordinaattori Hanna Hytönen ja yliopisto-opettaja Jonna Kumpulainen/UEF

Simondont on virtuaali-haptinen laite ja sitä käytetään hammaslääketieteen opetuksessa, jossa yhdistetään 3D virtuaalinen koulutusympäristö haptiseen tuntemuspohjaiseen kokemukseen. Haptiset laitteet voivat vastaanottaa ja lähettää liikesignaaleja parantamaan käyttäjän todellisuuden tunnetta. Tieteellisen ja teknologisen kehityksen myötä virtuaali-haptiset laitteet ovat pystyneet tarjoamaan opiskelijoille yksilöllistä oppimisapua ja ne soveltuvat hyvin prekliiniseen koulutukseen.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen kansallinen tietovaranto eli digiopetusmateriaalikirjasto – mistä on kyse?

Koordinaattori Tiina Salmijärvi

(pyydä osallistumislinkki Tiinalta, tiina.salmijarvi@oulu.fi)
 

MediOppi-peruskoulutus ke 11.10 klo 14.00 -16.00

(Teams): Etäkoulutus. Saat linkin koulutukseen sähköpostitse, kun ilmoittaudut.
Ilmoittautuminen

Opettaja voi MediOppi-palvelun avulla tuottaa helposti oppimateriaalia opetukseen (potilastapaukset, reseptiharjoitukset tai digitaalinen oppimateriaali Oppitunti-työkalulla). Voit myös hyödyntää muiden opettajien tekemiä valmiita potilastapauksia. Voit ottaa MediOppi käyttöön itsenäisesti tai koulutuksen jälkeen. Suosittelemme käymään ensin peruskoulutuksen, mutta haltuunotto onnistuu myös omatoimisesti (pyydä Tiinalta ohjeet tähän, tiina.salmijarvi@oulu.fi). Tiesithän, että voit käyttää opetuksessasi vapaasti myös MediOpin kuukauden potilastapauksia tai MediOpin avointa sisältöä!
 


MEDigi-kk-info ti 31.10. klo 14.30 - 16.00 (Teams)

Ohjelma (täydentyy)

Lastentautien opetuksen kehittäminen Oulussa MEDigi-hankkeen päättymisen jälkeen – lastenneurologian opetukseen lisää linjakkuutta.

LT, lastenneurologian kliininen opettaja, lastentautien ja lastenneurologian el Heli Helander

(pyydä osallistumislinkki Tiinalta, tiina.salmijarvi@oulu.fi)
 

Causeway-käyttäjien Teams-hetki - kerro omista Causeway-käyttötavoista tai tule kuulolle uutena Causeway käyttäjänä pe 17.11.2023 klo 13.00 -14.00

Jaetaan hyviä käytänteitä Causewayn käytöstä! Causeway on toinen kahdesta potilastapausohjelmistoista, jolla virtuaalisen sisällön tuottaminen on mahdollista. Sisällöt voivat olla virtuaalisia potilastapauksia tai kuvauksia väestötason tapahtumista. Opiskelija saa tapauksen käsittelyn yhteydessä palautetta edetessään. Alustaa voi käyttää myös oppimisen edistymisen arviointiin. Causeway on MediOpin tapaan kaikissa tiedekunnissa käytössä. Lisätietoja käytön aloittamisesta Tiinalta.   

Ilmoittaudu Tiinalle saadaksesi Teams-kutsun (tiina.salmijarvi@oulu.fi).