Virtuaaliset potilastapausohjelmistot

Tietoa

MedEdu/MediOppi ja Causeway

Medioppi 

Suomalaisen  MediOppi-koulutusympäristön kehittämisen aloittivat Tomi Ylä-Soininmäki ja Tuomas Lumikari lääketiedettä opiskellessaan.  Tämä sittemmin MedEdu Oy:n tuottama koulutusympäristö on työkalu lääkärin ammatin harjoitteluun. Se sisältää kolme osiota:

- Virtuaalisen potilassimulaattorin, 
- Reseptiharjoitustyökalun ja 
- Oppitunnit, jotka ovat aktivoivia tehtäviä ja multimediaa sisältäviä elementtejä. 

 

Medioppi käyttöön opetuksessa? 

MediOppi on käytettävissä kaikissa viidessä yliopistossa, jotka toteuttavat lääketieteen ja hammaslääketieteen opetusta Suomessa. Kuka tahansa näiden tieteenalojen opettaja voi ottaa MediOpin käyttöönsä yliopiston yhteisesti hankkimalla lisenssillä. 
Kts. lisää: medioppi.fi

Opettajakäyttäjä: 

Saat ohjeet käyttäjätunnuksen luomiseen DigiCampuksesta:  

DigiCampus.fi -> kirjaudu sisään Haka -tunnuksilla -> Etsi kursseja kohtaan: MediOppi -> Kurssiavain: potilassimulaattori20 

Tunnuksen luomisen jälkeen voit käyttää MediOppia osoitteessa https://yliopistot.medioppi.fi

 

Koulutukset

Kevään 2022 koulutuksen videotallenne: https://youtu.be/Pza-0lufIQI
Syksy 2022
Mediopin koulutukset opetustyötä tekeville (Teams): ke 14.9. klo 9-11 ja to 13.10. klo 12-14  (koulutukset ovat samansisältöisiä).

14.9.2022 klo: 9.00-11.00. Ilmoittaudu tästä:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=9uHatySX9UyBtUE0aLKr1m4f5yALRU5Dor1m-domR_dUQ1hRQzMyQzhJQVZKVEJWMEI0UkRNRjU4MC4u

13.10.2022, klo 12.00-14.00. Ilmoittaudu tästä:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=9uHatySX9UyBtUE0aLKr1m4f5yALRU5Dor1m-domR_dUQTlTV1RIUFNXRkgzT0NaQUpOV1ROUTVXNy4u

 

Causeway

Causeway on Belfastissa, Pohjois-Irlannissa toimivan Inish Education Technology -yrityksen kehittämä alusta. Yrityksen perustajat ovat pitkään toimineet Queens-yliopistossa, Kieran McGlade yleislääketieteen opettajana ja e-oppimisen asiantuntijana, Robert Roulston yliopiston IT-teknisen osaston varajohtajana. Causeway-alustan pedagogiikkaa on kehitetty perustuen kansainväliseen IVIMEDS-yhteistyöhön, johon Tampereen yliopisto osallistui. 
Causeway on käytettävissä kaikissa viidessä yliopistossa, jotka toteuttavat lääketieteen ja hammaslääketieteen opetusta Suomessa. Kuka tahansa näiden tieteenalojen opettaja voi ottaa Causewayn käyttöönsä yliopiston yhteisesti hankkimalla lisenssillä. 
 

Causeway käyttöön opetuksessa? 

Ota yhteyttä yliopistosi yhteyshenkilöön, jolta saat Causeway-tunnukset (yliopistojen yhteyshenkilölista päivityksessä, ota yhteys koordinaattori Tiina Salmijärveen, tiina.salmijarvi@oulu.fi)

 

 

Tiedotteet

Vastuuhenkilöt